Ver Verborgen Littekens

Verborgen littekens is een voorstelling waarbij 4 vrouwen elkaar ontmoeten op weg naar een nieuw begin. Zij raken met elkaar aan de praat en komen erachter dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie verwacht. Zij hebben alle vier iets traumatisch meegemaakt. Namelijk seksueel misbruik.

Verborgen littekens is een theaterstuk, waarin een maatschappelijk taboe namelijk Seksueel misbruik op een theatrale en creatieve manier op toneel neergezet wordt.
In het stuk gebruiken we naast humor, drama, zang, dans en verschillende vormen van monologen om op een speelse wijze het onderwerp waar een groot taboe omheen zit open te gooien. Een stuk waarbij confrontatie, herkenning en erkenning centraal staat. Een stuk waarbij vrijwel een ieder aan bod komt, slachtoffer, dader, familie en hulpverlener. 

Het stuk wordt gespeeld door 4 vrouwen waarvan 3 vrouwen ook een seksueel
misbruik achtergrond hebben. Echter is het stuk niet gebaseerd enkel op het
verhaal van hen, maar zijn de verhalen van andere Rotterdammers daarin meegenomen.


Werkvormen 
Het stuk  kan op verschillende manieren worden aangeboden:
•    Als voorstelling
•    Als voorstelling en na bespreking, ondersteund door professionals
•    Als INTRO, waarbij bepaalde scenes uitgelicht worden om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken. Deze Intro’s hebben een duur van 5 tot 25 minuten en zijn gekoppeld aan gesprekvoering met de acteurs en professional minimaal 30 minuten. 
•    Als Workshop, deze wordt met name aan professionals geboden en bevat minimaal een dagdeel.

Share our website